1. Bollinger Bantları
Grafik üzerinde, fiyatlar ile üst, orta ve alt çizgilerden oluşan bir banttır. Bollinger üzerindeki hareketlere göre işlem yapılır.
2. Momentum
Belirli bir zaman aralığındaki fiyat değişimlerini yansıtan bir indikatör olup, trendin hızını ve gücünü ölçmek için kullanılır.
3. Stochastic
Osilatör sınıfından yer alan bu gösterge, grafik üzerinde aşırı alım veya aşırı satım bölgelerini gösterdiği için kullanılmaktadır.
4. CCI
Commodity Channel Index olarak adlandırılan bu indikatör, aşırı alım ve satım bölgelerine ve trend değişimlerine işaret eder.
5. RSI
Relative Strength Index olarak bilinen bu indikatör, trendlerin gücünü anlama ve ölçmemize yardımcı olan bir göstergedir.
6. MA
Moving Average olarak bilinir, geriden gelen gecikmeli bir indikatör olup, trendi takip eder, trend yönünü grafikte gösterir.
7. MACD
MACD göstergesi, trend belirleme amaçlı kullanılır. Fiyatların hangi yöne gidebileceğini ve gücünü anlamımıza yardımcı olur.
8. Fractal
Fiyat hareketleri oluşurken tepe ve dipleri işaretler. Ancak, bu indikatörün amacı sadece tepe ve dipleri işaretlemek için kullanılır.
9. SAR
Parabolic SAR olarak bilinen bu gösterge, kısa ve orta vadede oluşan trend ve yön değişimlerini belirlemek için kullanılır.
10. ATR
Average True Range olarak bilinir. ATR bir foreks enstrümanının işlem hacmini ölçer, yön veya süre hakkında bir şey belirtmez.
11. ADX
Average Directional Index olarak bilinen bu indikatör, grafik üzerinde fiyat hareketlerinin gücünü göstermek için kullanılır.
12. A/D Index
Accumulation/Distribution Index olarak bilinir ve grafik üzerinde hacim ile fiyat hareketleri arasındaki değişimi gösterir.
13. Ichimoku
Ichimoku Bulutları olarak da bilinir. Grafik üzerinde destek ve direnç seviyeleri ile birlikte trend yönünü gösterebilmektedir.
14. Volume
Düşen bir trend içinde hacim yükseliyorsa, trendin değişeceğine işaret eder ve muhtemelen bir dönüş yaşanır.